Lipšinić: Želimo buditi nadu u bolje sutra!

OZALJ – U vrijeme kad su recesija, kriza i nezaposlenost riječi koje svakodnevno slušamo, želimo buditi nadu u bolje sutra, a naši rezultati govore da smo na dobrom putu, poručila je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić sa svečane sjednice u povodu Dana grada.

Niska stopa nezaposlenosti, rast turizma, poboljšanje cestovne i komunalne infrastrukture dio je onoga čime su se u Ozlju pohvalili da je odrađeno u protekloj godini. I u narednom razdoblju očekuje se potpora županije i države u brojnim planiranim i započetim projektima.

Ozalj je u posljednjih godinu dana osim brojnih ulaganja, primjerice u prije nekoliko dana otvoren pročistač otpadnih voda, ali i kogeneracijsko postrojenje na biomasu, veliku pažnju usmjerio na razvoj turizma. Tako je uz Ribnik i Karlovac uključen u projekt Hrvatske turističke zajednice Hrvatska 365. Ozalj želi postati prepoznatljiv po poštenim i marljivim ljudima, istaknula je gradonačelnica.

Zaslužni građani primili su priznanja, tako su nagrađeni Damir Vergot, Nives Perašin, Mijo Juran te Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Karlovačke županije, Ogranak Ozalj-Žakanje, a za životno djelo nagrađen je nekadašnji liječnik obiteljske medicine u Ozlju, doktor Zlatko Demeter.

U Ozlju će nastaviti putem kojim su krenuli, tako je već ovih dana u planu otvaranje etno kuće u Vrhovcu, dok će već ovog vikenda u prostoru Starog grada Ozlja biti postavljena izložba čipke jalbe čime se želi brendirati mjesto Trg.