KABA

Mladi karlovački akademski slikar Bojan Kiski izlaže u Sloveniji

KARLOVAC – Nakon što je naš sugrađanin, Bojan Kiski izlagao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj na red je došla i nama susjedna Slovenija. Kulturno Kongresni Center u Dolenjskim Toplicama u suradnji s KUD-om Dolenjske Toplice i Općinom Dolenjske Toplice organizatori su ove izložbe pod nazivom „Popotnik sanj”. Otvaranje je predviđeno za utorak 12. svibnja u 19:30 sati. Izložba će biti otvorena do 15.lipnja.

kiski_b_2

Šesta samostalna izložba ovog magistra grafike i profesora likovne kulture posvećena je putovanju kroz život u stvarnosti i u snovima. U svojim radovima Bojan će nam djelomično dočarati viđeno, da bi nas onda lagano proveo kroz svoje snove i na taj način nam nevidljivo učiniti vidljivim. Ovom izložbom on nam pokušava dočarati vlastiti doživljaj različitih mjesta, onako kako ih mi vidimo, kako ih on vidi u svojim snovima i kakva bi mogla biti u budućnosti. Kroz svoje radove predstavlja se kao majstor minucioznosti koji uživa u detaljima. Bojan kaže: „Svaki san ima svoju boju, svaki putnik kroz snove otkriva svoje osjećaje, koje god boje bili. Svaki je život kao jedan san i jedna nada u bolje sutra”.

kiski_b_1

Bojan Kiski je 2013. godine diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu mostarskog Sveučilišta. Do sada je održao pet samostalnih i sudjelovao na više od četrdeset skupnih izložbi. Česti je sudionik likovnih kolonija i radionica za djecu i odrasle. Član je ULAK-a i udruge Carpe Diem. Trenutno radi kao profesor grafičkih tehnika u Srednjoj školi Duga Resa iz koje je i sam potekao.