KABA

Carpe Diem HUOJ-a u Karlovcu: Inkasator primjer dobre prakse

KARLOVAC – Carpe Diem aktivnost je Hrvatske udruge za odnosne s javnošću koja se mjesečno održava u organizacijama čiji su zaposlenici članovi Udruge. Kroz prezentacije komunikacijskih aktivnosti razmjenjuju se iskustva komuniciranja u različitim djelatnostima, a za treći ovogodišnji Carpe Diem izabran je karlovački Inkasator. Ovo je prvi puta da je ova aktivnost održana u jednoj tvrtki izvan Zagreba iako je u Karlovcu održan još 2011. godine, ali u jedinici lokalne samouprave odnosno Gradskoj upravi.

– Podizanje profesionalnih standarda i njihovo očuvanje, predstavljanje primjera dobre prakse i međusobna komunikacija ciljevi su Carpe Diema, a ujedno i temelji udruge. Odnosi s javnošću još su 60-ih godina započeli u Hrvatskoj u velikim sustavima, no zamah su dobili u posljednjih 10-ak godina. Prisutni su u gotovo svim tvrtkama, a zahtjevaju niz kompetencija i stručnjaka, kazao je član Upravnoga odbora HUOJ-a i koordinator projekta Igor Ćutuk.

Inkasator kao domaćin izabran je jer je primjer dobre prakse, a glasnogovornica Andreja Barberić ujedno i članica Udruge koja kaže da je taj posao dinamičan te svakodnevno učenje jer pored znanja u struci potrebne su i specijalnosti ovisno u kojem sektoru radite.

– Mi smo našu komunikaciju otvorili prema zajednici, potrošačima, korisnicima, prema poslovnim partnerima i osnivačima i nastojimo je dalje razvijati i biti na usluzi svima koji trebaju naše usluge, ali isto tako pokazati svojim primjerom da se upornim i ustrajnim radom komunikacija može promijeniti na bolje, poručila je Barberić.