Karlovčani i ove godine sudjeluju na Međunarodnom sajmu inovacija Agro Arca

KARLOVAC – Grad Karlovac partner je 8. Međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2015., koji će se ovog vikenda od 8. do 10. svibnja održati u Trilju. Na sajmu će se predstaviti i inovatori iz Udruge inovatora Karlovačke županije.

Karlovačka tvrtka Interplan na sajmu će predstaviti svoj set aeratora za pročistač otpadnih voda, a Tvornica turbina Karlovac metodu za smanjivanje aksijalne sile na centrifugalnim višestupanjskim pumpama. Inovatori Zoran Matić i Vladimir Tudić na sajmu predstavljaju termalnu kameru od 1 pixela za detekciju temperature, a Željko Spudić priključak za punjenje dekorativnih kobasica. Na sajmu će se predstaviti i karlovački OPG Pero Perija s proizvodima od bamije.

Uz one karlovačkih izlagača, ove će godine na AGRO ARCI u Trilju biti predstavljeno više od 200 proizvoda i inovacija izlagača iz cijele Hrvatske i inozemstva. Sajam će biti otvoren u petak 8. svibnja, a tijekom tri dana trajanja održat će se niz popratnih događanja, među kojima i konferencija za mlade poljoprivrednike „Mladi i poljoprivreda:iskustva i perspektive” na kojoj kao primjer dobre prakse sudjeluje i LAG Vallis Colapis.