Javna tribina o Hrvatskom domu

KARLOVAC – Mreža udruga KAoperativa organizirala je danas prijepodne na Maloj sceni javnu tribinu pod nazivom “Model upravljanja društveno-kulturnim centrom – javno civilno partnerstvo”. Govoreći o toj tribini koordinator platforme Kaoperativa Domagoj Šavor je naglasio kako je sve zapravo usmjereno na ideju Hrvatskog doma kao društveno – kulturnog centra. Inače, mreža udruga KAoperativa partner je s Gradom Karlovcem u pilot projektu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva “Prostori sudjelovanja”. – Dakle, mi zajednički razrađujemo modele održivosti i programske planove za Hrvatski dom, a pritom je izuzetno važno da su u taj projekt uključeni građani – potencijalni korisnici Hrvatskog doma kao društveno-kulturnog centra, rekao je Domagoj Šavor.
Na tribini je bilo riječi o koristima i mogućnostima upravljanja prostorima zasnovanim na civilno-javnom partnerstvu, a bila je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima i članovima udruga, medijima i svim drugim zainteresiranim građanima.
Kao uvod u raspravu predstavljen je primjer zagrebačkog Centra za nezavisnu kulturu i mlade Pogon koji je prezentirala  ravnateljica Pogona Emina Višnić.  Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.