Dan OŠ Barilović obilježen biciklijadom

BARILOVIĆ – U Bariloviću već deset godina dan škole obilježavaju biciklijadom u kojoj osim učenika i nastavnika sudjeluju i roditelji. Svjež zrak i sportske aktivnosti bolji su način proslave od tradicionalnih priredbi, smatraju u školi, stoga su i ove godine osim bicikliranja kroz čitav dan učenici sudjelovali u natjecanjima iz nogometa, graničara i ostalih sportova.

U OŠ Barilović inače se velika važnost pridaje očuvanju prirode i raznim aktivnostima na svježem zraku, tako se i prije deset godina rodila ideja o proslavi Dana škole biciklijadom. Radi se o ruti od Barilovića do Belaja, koju su i ove godine uspješno odvozili svi sudionici.

U biciklijadi sudjeluje većina učenika škole, osim matične škole redovito se priključuju učenici iz područnih škola Siča, Leskovac Barilovički te Belaj. Osim sportskih aktivnosti uz pomoć udruge Eko Pan iz Karlovca organizirana je radionica izrade spiralnog vrta, a u svim aktivnostima sudjeluju i roditelji.

Učenik 6. razreda Marko Belavić škole danas je dobio posebnu pažnju jer je sudjelovao na čak dva državna natjecanja, stoga je primio i nagradu ravnateljice.