Sajam vlastelinstva na Starom gradu Dubovcu od 11. do 30. svibnja, 23. svibnja Sajmeni dan

KARLOVAC – Osjetite dašak prošlosti, zaplešite renesansu u idealnom renesansnom gradu Karlovcu, u dvorcu Dubovcu, pozvali su organizatori Sajma vlastelinstva s press konferencije na kojoj su najavili program ove manifestacije koja će biti održana od 11. do 30. svibnja. Središnji događaj 11. po redu Sajma vlastelinstva je Sajmeni dan 23. svibnja, najavili su tako organizatori iz udruge Bratstvo sv. Mihovila. Taj će dan obilovati dogđajima od 10 pa sve do 23 sata.

– Ovdje će biti naši bubnjari, gombarice, dvorske lude, naša vještica, akrobati i krvnici. U goste nam stižu vitezovi Kamengradski koji će u neposrednoj blizini dvorca imati tabor te će odigrati igrokaz “Legenda o dubovačkom zlatniku”. Također će u njihovom taboru namlađi posjetitelji naše manifestacije moći naučiti scensko mačevanje, a bit će tu i brojnih radionica, ali i priča za djecu. Karlovačka udruga Historia Viva također će posjetiteljima pričati priču o povijesti dvorca Dubovca. Među brojnim radionicama bit će i radionica izrade krune, radionice s vunom i filcom te poi radionica za djecu predškolskog i školskog uzrasta, kazala je Nela Zovko iz udruge Bratstvo sv. Mihovila.

Osim toga najavljena je i predstava Gradskog kazališta te vatreni spektakl u pratnji karlovačkih bubnjara te koncert renesansnog zbora Laudeate.  

aa2

Inače, poi je maorska riječ za malu loptu i u prijevodu zapravo znači loptica na užetu koja se njiše u ritmu.

– Radi se o vještini koja je izvrsna za razvoj motorike i koordinacije, u svakom slučaju tko god da se okuša u ovoj radionici nakon nje će biti puno spretniji, kazala je voditeljica radionice Gabriela Bartolović.

aa1

I dok će 23. svibnja biti rezerviran za sve posjetitelje od 11. – 30. svibnja na rasporedu su zabavno – poučne radionice s tematikom srednjeg vijeka i renesanse za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Na raspolaganju je 13 radionica: mačevalačka, bubnjarska, žonglerska,sudbena vlast (krvnička), lončarska, pekarska, glagoljička, povijest dvorca Dubovca,povijest pisaćeg pribora,grboslovlje, izrada nakita, izrada maketa i poi. Održavaju se svaki radni dan prema najavi u dvorcu Dubovcu: mob: 095-9086355, email: nela.zovko5@h-1.hr