Uskoro do europskih sredstava na temelju Strategije razvoja lovnog i ribolovnog turizma

KARLOVAC – Strategija razvoja lovnog i ribolovnog turizma Karlovačke županije donesena je na sjednici Županijske skupštine početkom ožujka. Kolika je zapravo njena važnost pokazalo se danas prilikom prezentacije dijela koji se odnosi na razvoj lovnog turizma jer ministarstvo poljoprivrede do kraja godine raspisuje mjeru 7 koja se odnosi na ruralni razvoj, a iz koje se na temelju Strategije mogu povući europska sredstva.

– Mi smo predvidjeli dvije ključne stvari, imovinsko-pravne odnose i stratešku utemeljenost. Ponovno smo dokazali zašto je bilo koja strategija, a ponajviše ovakva specifična nužna. Mjere ruralnog razvoja otvaraju široke mogućnosti jer smo mi u Strategiju uvrstili osim lovačkih i ribolovnih udruga i ugostitelje, OPG-ove te gotovo sve subjekte koji će sada moći povući sredstva primjerice za domove, a na nama je da im pomognemo u pripremi, kazao je direktor Razvojne agencije Karlovačke županije Viktor Šegrt.

Ministar turizma lani je naglasio kako je važno da se u turizmu županije trebaju specijalizirati. Da su lovni i ribolovni turizam dobar put, dokaz je i veliki potencijal naše županije kojeg ima upravo na tom području, samo ga treba iskoristiti.

-Ljudi ni ne znaju kada govorimo o potencijalnim lovcima koji dolaze u Hrvatsku jer u svijetu ih ima barem 50 milijuna, ribolovaca još više. Ovo što je Karlovačka županija napravila nadam se da će biti pokazatelj i drugim županijama da krenu s tim kako bismo pokazali što možemo ponuditi u lovnom turizmu, poručio je pomoćnik ministra poljoprivrede Domagoj Križaj.

strategija_lova_0705_01