Ove godine za 58 projekata udruga Grad izdvojio 175 tisuća kuna

KARLOVAC – Grad Karlovac će kao partner sudjelovati u 58 projekata koje provode Udruge, za što je izdvojeno 175 tisuća kuna. Iako se ne radi o velikim sredstvima, ona puno znače udrugama, kojima je svaka kuna dragocjena. U Velikoj vijećnici danas su potpisani ugovori između predstavnika Grada i Udruga o korištenju sredstava.

Grad je raspisao dva natječaja – onaj za sufinanciranje udruga te program Grad prijatelj djece. Ukupno se na oba natječaja javilo stotinjak Udruga, a 58 ih je zadovoljilo kriterije natječaja te su uspjeli ostvariti sredstva.

Predstavnici udruga zahvalni su na sredstvima koje su uspjeli ostvariti jer im podrška puno znači i pomoć grada im je potrebna u njihovom djelovanju. Novca je nedostajalo i u boljim vremenima, prije financijske krize, kazao je gradonačenik Damir Jelić.

Od 700-injak udruga koje su registrirane na području Grada valja izdvojiti one čiji rad je bolji od ostalih jer grad ne može iz proračuna izrealizirati sve želje. Dolazi vrijeme s novom zakonskom regulativom i opstajat će oni koji su sposobni opstati. Iz gradskog proračuna nećete bez projekata dobiti ništa, ovakvi oblici natječaja, bit će jedina budućnost, poručio je Jelić.