Karlovački inovatori uspješni na Agro Arci – jedna zlatna i pet brončanih medalja

TRILJ / KARLOVAC – Karlovački inovatori i proizvođači predstavili su se ovog vikenda u Trilju na 8. Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA održanom u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Grada Trilja.

Plutača na daljinsko upravljanje za spašavanje utopljenika Mladena Horvatina iz Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije nagrađena je zlatom.

Osim njega, nagrade i to bronce su dobili i tvrtka Interplan za set aeratora za pročistač otpadnih voda, tvrtka TTK za metodu za smanjivanje aksijalne sile na centrifugalnim višestupanjskim pumpama, proizvodi od bamija OPG-a Pero Perija, termalna kamera od 1 pixela za detekciju temperature Zorana Matića i Vladimira Tudića i priključak za punjenje dekorativnih kobasica Željka Spudića.

Na sajmu je ove godine predstavljeno oko 300 inovacija i proizvoda iz svih područja poljoprivrede, dodijeljeno je 33 zlata i isto toliko srebra i bronca najuspješnijim izlagačima.

Najznačajnija nagrada sajma Velika nagrada AGRO ARCE pripala je tvrtki Altpro iz Zagreba za mobilnu destileriju Eterik.

Grad Karlovac ove je godine bio partner AGRO ARCE, a svečanom otvorenju sajma prisustvovao je i sam gradonačelnik Damir Jelić.