Karlovački liječnici sudjeluju u izborima za Hrvatsku liječničku komoru

KARLOVAC – Karlovački liječnici žele liječničku komoru koja je otvorena svom članstvu, servis i podrška liječnicima u radu i usavršavaju, jamac sigurnosti i aktivni kreator statusa liječnika u društvu. Stoga su članovi karlovačke podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata i Udruge bolničkih liječnika, odlučili sudjelovati u izborima za komoru.

Liječnička komora je staleška i strukovna organizacija liječnika u Hrvatskoj koja osim što ima utjecaj na liječničku djelatnost, utječe i na zdravstvenu zaštitu u cjelini, a u sindikatu i udruzi bolničkih liječnika nisu zadovoljni dosadašnjim radom.

Osnovne ideje Hrvatskog liječničkog sindikata i Udruge bolničkih liječnika svedene su u četiri glavna cilja, već spomenutu otvorenost prema članstvu, podršku u radu i usavršavanju, komoru kao jamca sigurnosti i kreatora statusa liječnika u društvu, kaže dr. Vedran Ćurković.

Uz doktora Ćurkovića, na listi se nalaze dr. Domagoj Ćužić iz OB Ogulin te Jelenko Lazić i Petar Mišković iz OB Karlovac.

Izbori se provode od 11. do 25. svibnja, a u njima mogu sudjelovati svi licencirani liječnici, članovi liječničke komore, u Karlovačkoj županiji njih 478, što aktivnih, što umirovljenih.

Udruživanje snaga različitih liječničkih udruga pravi je primjer i put kojim treba krenuti, jer su hrvatskim liječnicima ciljevi zajednički: kvalitetan zdravstveni sustav kroz koji će moći pokazati kvalitetu svog znanja i rada na korist svih pacijenata, poručuju iz HUBOL-a.