“Kosa ljubavi” i u Karlovcu – donirajte svoju ošišanu kosu za oboljelu djecu

KARLOVAC – Želite se šišati a imate dugu kosu? Nemojte ju baciti u smeće. Donirajte ju onima kojima će to nešto značiti. Stoji to na plakatima koje su u zainteresiranim frizerskim salonima istaknule pokretačice akcije Kosa ljubavi.

Već dugo poznata karlovačka frizerka Mevlida Jović ima želju uključiti se u neku humanitarnu akciju kojom bi se djeci oboljeloj od malignih i autoimunih bolesti osigurale perike koje bi im uljepšale bolesničke dane i vratile osmijeh na lica. Saznala je da u Sloveniji postoji akcija pod nazivom Kilometar kose, a onda je nedavno na jednoj televizijskoj postaji vidjela da je u Hrvatskoj pokrenuta akcija Kosa ljubavi.

To me toliko oduševilo s obzirom da i ja imam dijete koje je već tri puta ostajalo bez kose, obratila sam se pokretačicama akcije i pozvala ljude i kolege frizere da se priključe, kaže Mevlida.

Ako se i vi želite uključiti u ovu hvalevrijednu akciju morate ispuniti nekoliko uvjeta – odrezana kosa mora imati minimalno 20 cm, može biti obojana ali ne i previše oštećena. Treba biti oprana i suha te svezana u rep ili pletenicu.

Kosu treba spakirati u vrećicu i poslati na adresu 902000 ZG-SAVICA II Ulica Ljerke Šram 16 10000 Zagreb za “Kosa Ljubavi”

Karlovački frizeri već su iskazali interes za sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji, stoga vjerujemo da će se velik broj priključiti, a Mevlida ističe da će ona svima koji odluče svoju kosu donirati gratis šišanje. Prva u Karlovcu čija kosa ide za periku nekoj djevojčici je Zorica Muić Škorić koja kaže da uopće nije razmišljala ošišati se ili ne.

Stoga ako se planirate šišati nemojte dvojiti i razveselite neku djevojčicu, konačno dolaze ljetni mjeseci i bit će lakše preživjeti vrućine s kraćom kosom, no nemojte biti tužni ni ako nemate dovoljnu dužinu, akcija će se sigurno nastaviti, a kosa brzo raste.