Posljednje ovogodišnje Proljetne promenade u znaku glazbe

KARLOVAC – Ni prohladno vrijeme nije pokvarilo posljednje ovogodišnje proljetne promenade. Velik broj Karlovčana posjetio je jedno od najpoznatijih karlovačkih šetališta kako bi uživalo u, ovog puta, glazbenoj manifestaciji. Najviše pažnje privukli su gosti iz Njemačke.

Glazbeno izdanje Proljetnih promenada pod nazivom Kulturnjak okupilo je male glazbenike iz Društva Naša djeca koji su održali Smotru dječjeg folklora, Riverdance je održao veliki ples za male, a Karlovac je posjetio i Dječji orkestar iz njemačkog Amtzella. Njih je u Hrvatsku dovelo dugogodišnje prijateljstvo koje potječe još iz Domovinskog rata, kad su poslali pomoć izbjeglicama.

Na Proljetnim promenadama je održan i sajam dječjih ideja, a mališani su mogli naučiti nešto više o kaligrafiji, vintage pismu, te svijetu filca.

Petnaestogodišnja tradicija Proljetnih promenada svake godine donosi nešto novo, a iz Turističke zajednice već sad najavljuju brojna druga događanja. Tako nas uskoro očekuje Ivanjski krijes, te na jesen manifestacija Rujan u srcu.