Parkiralište u Meštrovićevoj dovršeno, u ulici Imbre Tkalca započeli radovi

KARLOVAC – Ovih dana na Gazi je otvoreno novo gradilište. Nakon što je započela rekonstrukcija vrtića Gaza, sada su u sklopu tog projekta započeli radovi na izgradnji parkirališta u ulici Imbre Tkalca. Radi se o izgradnju 27 novih parkirališnih mjesta sa pripradajućom odvodnjom i javnom rasvjetom te uređenjem zelene površine, pojasnila je pročelnica UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Martina Furdek Hajdin.

Vrijednost investicije je 770 tisuća kuna, a rok za dovršetak je 60 dana. Kako na ovom mjestu parkirališta formalno nije niti bilo, stanovnicima će tako znatno biti olakšana potraga za parkirnim mjestom. Problema je bilo s pristupom obiteljskim kućama, a odvodnje nije niti bilo, sada će se sve to promijeniti jedino što će trebati biti malo strpljivi zbog buke i radova sa dvije strane, kazao je gradonačelnik Damir Jelić te pozvao stanare za razumijevanje.

Novo parkiralište s 13 mjesta za automobile, dva za motocikle i sedam za bicikle izgrađeno je i u ulici Ivana Meštrovića u Novom Centru. Kao i na Gazi, napravljena je odvodnja, a stanari su dobili i potpuno novi izlaz na glavnu cestu. Potrebno je još posaditi novih pet stabala što će biti učinjeno na jesen.

Ovaj projekt vrijedan je 215 tisuća kuna, jedan je u nizu manjih komunalnih projekata, a iz grada poručuju kako ove godine imaju u planu još takvih investicija, tako pozivaju predstavnike gradskih četvrti i mjesnih odbora da istaknu koji su im prioriteti jer najbolje poznaju situaciju na terenu.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/parkiralista_jelic/*{/rokbox}