Humanitarnim koncertom “Njima na dar” proslavljen rođendan Jakova Rubida

KARLOVAC – Jakov Rubido dječak koji je svojom životnom borbom inspirirao mnoge jučer bi navršio 18 godina no na žalost njegov je život prekinut 6. listopada 2010. godine. Jakov se borio s teškom bolešću, s leukemijom. Nakon njegove prerane smrti njegova majka Ivančica Rubido je 6. veljače 2011. godine osnovala udrugu “Jak kao Jakov” te je svoj život posvetila djeci oboljeloj od teških malignih bolesti kao i njihovim obiteljima.

ivancica

Upravo u organizaciji te udruge jučer je u Domu oružanih snaga “Zrinski” održan peti po redu humanitarni koncert pod nazivom “Njima na dar”. Koncert je organiziran na osamnaesti rođendan Jakova Rubida, a sva prikupljena sredstva idu za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Prikupljeno je nešto manje od 12 tisuća kuna i to od prodaje ulaznica i od prodaje rukotvorina koje nastaju pod okriljem udruge koja nosi Jakovljevo ime i za koju se zna van granica Lijepe naše. Na sinoćnjem koncertu nastupali su brojni izvođači: dječji zbor “Zorice”, dječji zbor Osnovne škole Švarča, koju je pohađao Jakov, Karlo Bartolec, klape “Corona” i “Furešti”. Glavni gosti koncerta bili su vinkovački “Bosutski bećari”. Gost iznenađenja ovog rođendanskog koncerta bio je frontmen popularne glazbene skupine Vatra, Ivan Dečak koji je svojim mega hitom “Tango” zapalio publiku.

ivan_decak

Osim brojnih Karlovčana na ovaj koncert stigli su i podupiratelji rada ove Udruge iz gotovo svih djelova Hrvatske. Valja spomenuti i brojne volontere koji su pomagali u organizaciji koncerta i koji su neizostvani dio rada udruge “Jak kao Jakov”.