Uz obitelj, prigodni program i Ivana Zaka obilježen Dan doma za odgoj djece i mladeži na Baniji

KARLOVAC – Naš posao je da našim odgajanicima budemo potpora, putokaz, psihološki semafor u kojem crveno i zeleno ne znači samo zabranjeno i dopušteno nego i siguran i čvrst pogled koji prati takva ista ruka koja ih vodi, poručila je ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži na Baniji Nataša Vučković-Ivošević. Naime ova ustanova proslavila je danas svoj Dan, ali i Dan obitelji.

– Protekla godina potvrdila je da se postavljeni ciljevi mogu uspješno realizirati kada se u poslovne zadatke unesu strast i entuzijazam povezani sa stručnošću te kada svi od lokalne zajednice do ministarstva prepoznaju napore i uključe se u onoj mjeri koliko mogu. Tako su i djelatnici zajedno sa odgajanicima doma prošle godine bili jako aktivni, uređivali smo grad, ali smo uredili i kuću koju nam je Grad dao na korištenje. Trenutno u njoj još nitko ne boravi jer čekamo da se riješe pravne stvari, dodala je ravnateljica Vučković-Ivošević.

Sve to ne bi bilo moguće bez pomoći brojnih donatora, ali i Grada te Karlovačke županije koji su tu kao podrška domu u aktivnostima koje provode u cilju osnaživanja obitelji.

Ovaj dan odgajanici su tako proveli uz prigodni program, a gost iznenađenja na oduševljenje svih bio je Ivan Zak. No najvažnije za 41 odgajanika u Domu bilo je današnje druženje s obitelji jer svakoj obitelji osmjeh na licu djeteta najljepši je dar onima koji sudjeluju u njihovu odgoju.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dan_doma_banija/*{/rokbox}