Karlovac u subotu domaćin preko 800 tekvandoista iz deset zemalja

KARLOVAC – Tekvandoisti iz deset zemalja – obližnjih BiH, Srbije, Crne Gore, Mađarske, Italije, ali i Njemačke, Luxemburga, pa čak i dalekog Iraka, sudjelovat će ove subote na velikom međunarodnom taekwondo turniru u Karlovcu. Radi se o tradicionalnom natjecanju”Croatia KArlovac Open” koje TKD klub Karlovac organizira već gotovo pola stoljeća. Karlovac će tako, točnije Školska sportska dvorana na Rakovcu, ove subote biti domaćin preko 800 sportaša iz 83 kluba iz čak deset zemalja.

Organizacijom ovog turnira TKD klub Karlovac čuva tradiciju Karlovca kao grada u kojemu je prije gotovo pedeset godina počelo organizirano treniranje ovog sporta, i to ne samo na razini Hrvatske ili bivše države, već cijelog jugoistočnog dijela Europe.

Ovogodišnji turnir donosi i jedan tehnološki novitet, naime po prvi puta u Hrvatskoj koristit će se najnoviji elektornski sustav za bodovanje kojega je odobrila Svjetska taekwondo federacija. Otvorenje turnira je u 9.30, a očekuje se da će potrajati sve do večernjih sati. Svi su pozvani da pogledaju nastupe tekvandoista među kojima će biti i velik broj natjecatelja iz karlovačkih klubova, a ulaz je besplatan.