OŠ Banija proslavila svoj dan, na dar dobili novo košarkaško igralište

KARLOVAC – Za djecu OŠ Banija danas je bio važan dan. Povodom Dana škole pokazali su što sve mogu i znaju pred svojim nastavnicima, brojnim roditeljima, ali i gostima iz gradske uprave. Učenicima koji su ove godine bili najuspješniji dodijeljena su priznanja i nagrade, a najveći dar koji su dobili je novo sportsko igralište. Točnije, košarkaško igralište, za čije je uređenje 90 tisuća kuna donirala Gradska četvrt Banija. Iako su potrebe za ulaganjima na Baniji velike, dvojbe što je prioritet nije bilo.

Novo igralište mnogo će značiti ne samo za učenike OŠ Banija koji će ga koristiti za nastavu tjelesnog, već bi, kako je najavljeno, trebalo imati i širu funkciju, jer moći će ga koristiti sva karlovačka djeca, a poslužit će i za razne turnire i natjecanja.

Iako je prvotno zamišljeno da novo igralište košarkaškim mečem otvore gradonačelnik Damir Jelić, predsjednik gradskog vijeća Damir Mandić i gradski vijećnik Davor Petračić, koji su trebali zaigrati protiv ravnatelja i djelatnika škole, zbog današnjih vremenskih prilika takav je plan doslovno pao u vodu, pa su gradonačelnik i ostali gosti na priredbi u povodu Dana škole ipak sudjelovali samo u gledateljskoj ulozi.