Svibanjski zdravstveni dani održani unatoč kiši

KARLOVAC – Ovogodišnji Svibanjski zdravstveni dani, koji su održani u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”, bili su u znaku najmlađih. Dok su eminentni stručnjaci iz područja pedijatrije držali predavanja na temu rijetkih dječjih bolesti, ispred knjižnice i na Dječjem odjelu održana je javnozdravstvena akcija pod nazivom “Zdravi razvoj djeteta od rođenja”, na kojoj su se predstavili karlovačko Rodilište i Patronaža, udruga za inkluziju i kreativni razvoj “Stope” te udruga za humanizaciju bolničkog liječenja djece “Sveta Veronika”.

Održana je prezentacija senzomotoričkih radionica za bebe i malu, a uključila se i Grupa za podrušku dojenju “Mliječni put” Karlovac , čije su članice na ovaj način još jednom promovirale dobrobiti dojenja za psihofizički razvoj djeteta. Članice grupe poručile su da su vrata otvorena svim novim mamama.

 

Iako je zbog kiše glavnina programa u posljednji čas preseljena unutar knjižnice, akcija je uspjela i svi zainteresirani mogli su doznati sve što ih zanima o dojenju, dohrani, njezi i motoričkom razvoju novorođenčadi.

Svibanjski zdravstveni dani su manifestacija koju svake godine s novom temom organiziraju karlovačka podružnica Hrvatskog liječničkog zbora, Karlovačka županija i Savjet za zdravlje. Iako je sam program 37. Svibanjskih zdravstvenih dana održan u Karlovcu, akcijom su obuhvaćeni i ostali dijelovi županije, i to putem radijskih emisija u kojima su lokalni domovi zdravlja, patronažna služba i liječnik pedijatar gostovali u Dugoj Resi, Slunju i Ogulinu.