KABA

Kiša bi trebala stati danas popodne – u 24 sata u Karlovcu palo oko 80 litara po četvornom metru

KARLOVAC – Samo u posljednja 24 sata u Karlovcu je palo više od 80 litra kiše po četvornom metru, a u Ogulinu i Slunju oko 70 litara. Kad se sve zbroji, više od stotinu litara kiše po četvornom metru palo je u posljednja tri dana na karlovačkom području. Prema najavama meteorologa, vrijeme bi se trebalo smiriti danas poslijepodne. Kiša će i dalje padati, ali ne dosadašnjim intenzitetom.

Vremenska prognoza tradicionalno se odrazila i na karlovačke rijeke. Vodostaji su od jučer poslijepodne u porastu. Kupa je tako od jučer navečer narasla za četiri metra, a vodostaj raste u prosjeku 25-30 centimetara po satu. Prema posljednjim podacima, u 10 sati, u Karlovcu je bila na 581 cm. Rast vodostaja bilježi i Korana, 20-ak cetimetara po satu, te je posljednje mjerenje pokazalo da je na 577 cm (u 10 sati). Na snazi je pripremno stanje obrane od poplava.

Iako situacija trenutno nije zabrinjavajuća, čemu u prilog govori i “zeleno” za karlovačko područje na mrežnoj stranici Meteoalarma, neki stanovnici imaju problema zbog nabujalih potoka, kanala i graba.