Karlovački i hokejaši iz Celja zajedno do sredstava iz EU fonda

KARLOVAC – “Športske aktivnosti za kvalitetu života i socijalnu integraciju – ŠPORT AKT” naziv je zajedničkog projekta slovenskog Športnog društva hokej iz Celja te karlovačkih klubova – Športskog društva športova na ledu i Inline hokej kluba Karlovac. Projekt je financiran iz prekograničnog Operativnog programa Slovenija – Hrvatska od 2007. do 2013. godine, a danas su svečano potpisani partnerski ugovori između ovih triju klubova.

Prvi su to sportski klubovi u Karlovcu kojima su odobrena EU sredstva, a ta sredstva ne bi bila odobrena bez pomoći Karlovačke športske zajednice, koja je dala jamstvo za kredit kojim je osigurano predfinanciranje. Projekt će biti provođen godinu dana, njegova vrijednost je približno 200 tisuća eura. Cilj ovog projekta je popularizirati sportove na ledu, odnosno hokej kao i hokej na rolama u Karlovcu.

Projekt “Športske aktivnosti za kvalitetu života i socijalnu integraciju – ŠPORT AKT” službeno je započeo 1. svibnja, a za vrijeme trajanja predviđene su brojne sportske aktivnosti od turnira hokeja na rolama i na ledu do zapošljavanja dvije osobe. Projekt uključuje i nabavu opreme ukupne vrijednosti 30 tisuća eura što je vrlo bitno za daljnji razvoj koheja u Karlovcu. Prva projektna aktivnost najavljena je 30. svibnja kada će na Vunskom polju biti održan Inline junior kup. Svoj dolazak na turnir, uz domaćine, najavilo je devet ekipa hokejaša iz Celja, Siska, Samobora i Zagreba.


error: Content is protected !!