96 mladih nezaposlenih Karlovčana dobiva šansu za pronalazak posla

KARLOVAC – “Klub za zapošljavanje mladih” novi je projekt udruge Carpe diem, Grada Karlovca i karlovačkog Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje. Projekt koji traje od 3. ožujka ove do 2. srpnja iduće godine vrijedan je gotovo 80 tisuća eura, a veći dio financiran je iz fondova Europske unije. Projekt u kojem će sudjelovati 96 mladih nezaposlenih Karlovčana za cilj ima naučiti ih da što brže i uspješnije pronađu posao.

Iako je u Karlovcu trenutno 917 nezaposlenih mladih osoba, sudionici projekta se nadaju da će ih 40-ak pronaći posao putem ovog projekta. Sudionici će tijekom tri tjedna kroz radionice naučiti pisati životopis, te kako se ponašati na razgovoru za posao. Ujedno će biti izrađena baza podataka u koju će biti uključeni i poslodavci. Bit će to svojevrsan posrednički servis između poslodavaca i tražitelja posla.

Nakon završetka projekta sa sudionicima će godinu dana nastaviti raditi deset poslodavaca volontera. Isto tako, u rad s tražiteljima posla uključit će se i Zavod za zapošljavanje, koji je za projekt već pripremio svoje savjetnike. U projekt “Klub za zapošljavanje mladih” uključio se i Grad Karlovac, koji već imaju dvije djelatnice zaposlene isključivo na zapošljavanju i analizi tržišta rada.

Treninzi u Klubu za zapošljavanje mladih započinju 31. kolovoza, a prijaviti se mogu mladi od 19 do 29 godina, bez obzira na stručnu spremu, koji su najmanje 6 mjeseci na Zavodu za zapošljavanje.