KABA

Akademski kipar Marin Marinić od četvrtka se predstavlja svojim radovima u Dugoj Resi

DUGA RESA – Dio radova akademskog kipara Marina Marinića od četvrtka će biti postavljen u Demokratskom rasadniku u Dugoj Resi. Radi se o svojevrsnoj retrospektivi koja će obuhvatiti dvije veće izložbe ovog kipara – “Mi Hrvati, The Final Solution” i “Cut the Crap”, a nakon Duge Rese dio radova će biti postavljen u Karlovcu.

U eri globalizacije i pod pritiskom svjetske i lokalne ekonomske krize izložba “Mi Hrvati, The Final Solution”naglašava važnost identiteta, kako nacionalnog tako i osobnog, za preuzimanje inicijative, poručio je autor.

Izložba će biti otvorena u četvrtak u 20 sati, uz nastup glazbenog sastava Man Groove, a u Dugoj Resi ostaje do 27. lipnja kad se dio skulptura seli u Karlovac ispred Zorin doma u sklopu poklona Udruge Kunstbunker Karlovčanima za rođendan grada.

Na dugoreškom otvorenju izložbe bit će predstavljene inicijative “Slobodni kiparski prostor u Karlovcu i Dugoj Resi” te izrada kipa Wilhelmu Anningeru, osnivaču Duge Rese, a za taj projekt očekuje se i potpora gradskih vlasti.