Uz igrokaz s mališanima u glavnim ulogama, proslavljen 15. rođendan vrtića Josipdol

JOSIPDOL – Uz puno pjesme i plesa proslavljena je 15. godišnjica Dječjeg vrtića Josipdol. No povijest vrtića seže još u 1984. godinu kada je prvi puta otvoren u sastavu Dječjeg vrtića Ljubica Gerovac iz Ogulina. Radio je do 1991. godine i ratnih razaranja, nakratko je otvorio vrata 1996., ali prilike nisu bile povoljne da bi 2000. godine općina osnovala vrtić Josipdol koji od tada kontinuirano radi i odgaja mališane Josipdolskog kraja.

-Od jedne odgojne skupine tada, do stotinu djece danas, 62 u primarnom programu, dvije grupe predškolaca te vanjska igraonica, a mjesta i dalje nedostaje. Sada su nam pri kraju upisi za novu pedagošku godinu i realno nedostaje mjesta za još barem četiri odgojne skupine, kazala je ravnateljica vrtića Biserka Pavković.

– Općina u planu ima proširenje jer ovaj prostor vrtića koji je prije 10 godina bio dovoljan sada je premalen. Kako je Josipdol uz Vojnić jedina općina koja je osnivač vrtića i svih ovih godina ulagali smo u njegov razvoj, tako i sada poduzimamo sve kako bi kapacitet vrtića bio povećan u toj mjeri da niti jedno dijete ne ostane bez svog mjesta. Trenutno smo u fazi otkupa zemljišta, pregovaramo s vlasnicima tako da bi vrtić proširili prema igralištu. Za sve to treba vremena, ali i sredstava tako da ćemo pokušati aplicirati na europska sredstva kroz program ruralnog razvoja no trebamo i pomoć županije te ministarstva, dodao je načelnik općine Zlatko Mihaljević.

Do tada deset djelatnika vrtića zajedno s mališanima pripremili su prigodni program povodom 15 godina rada vrtića. Prekrasan igrokaz s hrabrim nastupima djece izmamili su osmjehe, ali i suze na licima roditelja, baka i djedova jer ovo je ujedno bio i oproštaj predškolaca od vrtićkih dana. Načelniku Mihaljeviću su djeca ujedno uručila pismo jer vidjela su da nedostaje prometni znak koji pokazuje gdje je njihov vrtić, na što im je on odgovorio kako su to mala sredstva koja će sigurno pronaći za rješavanje ovog njihovog problema.

Cijelu galeriju fotografija pogledajte ovdje.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/15god_vrtic_josipdol/*{/rokbox}