Trojica uhićena nakon napada na novinara Željka Peratovića

KARLOVAC – Tri muške osobe uhićene su nakon svađe koja je završila fizičkim sukobom i napadom na 49-godišnjeg slobodnog novinara Željka Peratovića. Incident se dogodio sinoć oko 19 sati u vikendici na području Luke Pokupske. Tom prilikom Peratović je lakše ozlijeđen, nastala su oštećenja na vikendici, ali i na osobnom automobilu švicarskih registracijskih oznaka vlasništvo 43-godišnjakinje.

Tri osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem uhićene su i dovedene u službene prostorije policije, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja provodi se kriminalističko istraživanje, javljaju iz policije.

O cijelom slučaju službeno se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo koje najoštrije osuđuje napad na Peratovića, inače dobitnika HND-ove nagrade za istraživačko novinarstvo za 2014. godinu. Očekuju da će, za razliku od mnogi ranijih napada na novinare, ovaj puta počinitelji i naručitelji biti adekvatno kažnjeni te pozivaju nadležne organe i institucije da u najvećoj mogućoj mjeri zaštite novinare pri obavljanju posla te da se zakonskim izmjenama svaki dokazani napad na novinare ili prijetnja u vezi sa njihovim poslom tretira kao kazneno djelo, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Saša Leković.