Susret starodobnih vojnih vozila ove godine prolazi sjevernim dijelom Karlovačke županije

KARLOVAC – Već 13. godina održava se susret starodobnih vojnih vozila, a ove godine ruta je promijenjena – vozila su krenula put Ozlja i natrag. Na put su krenula 34 vozila iz svih dijelova Hrvatske, a i ove godine pridružili su se gosti iz Slovenije.

Ruta 13. susreta starodobnih vojnih vozila prolazi sjevernim dijelom Karlovačke županije, koji je u jednom trenutku Domovinskog rata bio određen za izvlačenje dijela naših postrojbi sa crte bojišnice. Prva stanica na putu su bili Draganićki Mrzljaki gdje je odana počast 17-orici poginulih branitelja koji su stradali u neprijateljskom raketiranju.

Od samih početaka u susret su uključeni i gosti iz Slovenije, koji se rado odazivaju, a ove godine u planu je i jedna zajednička akcija – spust Kupom koji bi počeo u Sloveniji, a završio u Hrvatskoj. Dobri odnosi tako se nastavljaju, a ove godine u susretu sudjeluje 16 ljudi iz Slovenije.

Susret završava u kasnim večernjim satima, a organizator smotre je Povijesna postrojba “Karlovački počasni vod ZNG-91″, u suradnji sa Oldtimer klubom “Zlatni kotač” iz Zagreba, Oldtimer klubom “Karlovac” i Udrugom hrvatskih veterana Domovinskog rata ogranak Ozalj- Žakanje.

error: Content is protected !!