Mala tržnica seoskih proizvoda u Dugoj Resi

DUGA RESA – Mala tržnica seoskih proizvoda je novi gradski projekt Duge Rese. Radi se o nekoliko štandova s domaćim proizvodima na Brigu, a uz med, vino, sir i ostale prehrambene artikle, moći će se kupiti rukotvorine.

KUD Sveti Juraj iz Duge Rese provodio je projekt Tradicionalnom izradom rukotvorina do samozapošljavanja žena. Nakon završetka projekta on se nastavlja kroz tržnicu, odnosno mogućnost da žene svoje proizvode plasiraju.

Sljedeće subote na tržnicu stižu lokalni proizvođači voća i povrća, kao i vinari te medari, kojih ima velik broj u ovom kraju, a tržnicom dobivaju priliku da uz minimalnu naknadu plasiraju svoje proizvode

Lokacija nije odabrana slučajno već se tržnica nalazi uz jedan od najljepših kampova u kontinentalnoj Hrvatskoj, a ulaganje je bilo u iznosu od stotinjak tisuća kuna.

Tržnica će biti dostupna svim proizvođačima iz Karlovačke županije, po istim pravilima kao i na ostalim komunalnim tržnicama, a potrebno je samo rezervirati štand. Nakon probnog rada postoji mogućnost dodavanja još dva – tri štanda, a svi se nadaju da će za tim biti potrebe.