Radovi uz Koranu – uređuju se šetnice, a ove godine u tu svrhu bit će uloženo milijun kuna

KARLOVAC – Šetnica uz Koranu uskoro će zasjati novim sjajem, naime u tijeku je uređenje tog prostora, a sve u okviru velikog projekta “Od ušća do ušća”. U sklopu tog programa treba odraditi brojne stvari, a za radove će u ovoj godini biti izdvojeno milijun kuna.

Prije par godina javila se i potreba za rekonstrukcijom stepenica, a sa konzervatorima je dogovreno da se krene u izradu blagih padina kako bi se omogućilo majkama s kolicima, ali i osobama s invaliditetom da mogu prijeći barijere na tom području. Središnji dio šetnice, odnosno mjesto na kojem se spajaju sve staze bit će uređen novim opločnicima.

Osim samih šetnica, uređuju se i zelene površine, a na novinarski upit uklapa li se tu i plastični zoološki vrt u sklopu novog hotela, gradonačelnik Damir Jelić kaže da investicija mora biti unutar zakonskih okvira, a postoji i mogućnost promjene projektne dokumentacije, što ovisi o privatnom investitoru.

Ono što mene veseli su nova radna mjesta, kazao je Jelić. Tehnički pregled za ovu fazu hotela je sutra, a kada će ići druga faza ovisi o puno elemenata, kaže Jelić jer logika privatnog kapitala je ima li ga ili nema i kad je isplativ. U ovoj fazi hotel mora biti replika starog,a li ne nužno jer u sljedećoj fazi može doći do urbanističkog natječaja koji može donijeti drugo rješenje.