Mobile Art Dome u Karlovcu

KARLOVAC – Od 10. do 14. lipnja na platou ispred Spomenika žrtvama fašizma u Karlovcu bit će organiziran program pod nazivom Mobile Art Dome – MOD koji uključuje radionice, umjetničke preformanse, projekte i instalacije . Udruga KA- MATRIX u suradnji s gostujućim umjetnicima i društvenim aktivistima iz udruge UKE, organizator je projekta u okviru Nova kultura – Hibridni grad. Riječ je o projektu koji stvara hibridno okruženje za eksperimentalnu umjetnost i trandiscipliniranu strategiju. Tijekom sva četiri dana na platou će se održati više radionica koje spajaju društveni aktivizam, “uradi sam” kulturu i novi umjetnički izričaj.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje u radionicama kao što su – izrada i podizanje geodezijske kupole, postavanje opreme za radijski prijenos i emitiranje radijskog programa i mnoge druge . Posebno se ističe radionica Geek’s Garden za roditelje i djecu na kojoj će sudionici naučiti kako kompjutorski otpad, PET ambalaži i slične proizvode pretvoriti u zdjelice i tegle za uzgoj hranjivih obroka. Prijave se šalju na mail : info@ka-matrix.hr ili osobno u prostorije udruge u prostorijama MUZA-e ( Haulikova 22, Karlovac )

Raspored programa Mobile Art Dome :

10.6. Srijeda u 20:00h – MUZA ( Haulikova 22, Karlovac )

Prezentacija Buckminster Fuller i kako s manje napraviti više ( obnovljivi izvori energije i recikliranje )

11.6. Četvrtak , 10-20 h s pauzom 13 – 15

Radionica podizanja geodetske kupole

12.6. Petak 11 – 14 h

Radionica osnove obnovljivih izvora energije

18 – 20 h

Radionica postavljanja opreme za radio preformans

21 h

MAD radio – preformans

13.6. Subota, 10 – 14 h Geek’s garden za roditelje i djecu

17 – 19 h

veganski DIY Geek’s Garden solarni roštilj ( potrebno je ponjeti vegansku hrani i ” staletisku ” antenu koja nije u uoprabi )

14.6. nedjelja, 10 – 15 h

Spuštanje kupole