KABA

Dr. O. Bernhardt posjetio Županiju;program koji sam i ja pisao ne smije ostati mrtvo slovo na papiru

KARLOVAC – Dr. Otto Bernhardt, nekadašnji financijsko-politički glasnogovornik vladajuće Bundestag frakcije CDU/CSU, koji danas obnaša dužnost člana Upravnog odbora „Konrad-Adenauer- Stiftung” zaklade u Berlinu te jedan od ključnih savjetnika za gospodarstvo u raznim EU institucijama posjetio je danas Karlovačku županiju. Tom je prigodom, u Uredu župana Karlovačke županije, priređen prijem za visokog gosta iz Njemačke na kojem je nazočio zamjenik župana Josip Šafar i predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić, sa suradnicima te predstavnici Hrvatske stranke prava – dr. Ante Starčević, predsjednik Ivan Tepeš i glavni tajnik Pero Ćorić, sa suradnicima, koji su organizatori ovog posjeta. Dr. Otto Bernhardt prilikom posjeta Karlovačkoj županiji dao je snažnu potporu Domoljubnoj koaliciji koja prema njegovoj ocjeni ima izvrastan gospodraski program, osobito HSP dr. Ante Starčević. Program te stranke radio je predsjednik Odbora HSP-a AS za gospodarstvo Dragan Čarapina koji je ujedno uspješni poduzetnik. Čarapina je u Hrvatsku stigao zajedno s dr. Otoom Bernthardom iz Hambruga. Oni su zajedno sudjelovali u izradi gospodraskog programa.

otto_2

– Na zamolbu moje prijašnje šefice Angele Merkel je sam napravio jedan gospodarsko – ekonomski program za sadašnjeg mađarskog prjedsjednika vlade Viktora Orbana te imam iskustva i želim pomoći Hrvatskoj. Naš zajednički gospodarsko – ekonomski program za Hrvatsku napravljen je s puno pažnje i treba ga prenijeti u život, nikako ne bi smo ostati mrtvo slovo na papiru. Svakako ne želim da prepreka tom programu bude korupcija, dakle pravno u Hrvatskoj još na tome treba poraditi, smatra dr. Otto Bernhardt, koji je jedan od ključnih savjetnika za gospodrastvo u raznim institucijama Europske unije.

Predsjednik Odbora HSP AS za gospodarstvo Dragan Čarapina smatra kako u Hrvatskoj treba smanjiti PDV na 20 posto te da je prijeko potrebna digitalizacija javnog sektora. Uz to kaže da Hrvatska ima previše ministarstava te da veliku šansu Hrvatske vidi u proizvodnji zdrave hrane, ali i u razvoju ruralnog turizma.

Na ovome sastanku je između ostalog još rečeno kako HSP dr. Ante Starčević više nije naslonjen na engleske konzervativce. Novo vodstvo HSP dr. Ante Starčević na čelu s mladim predsjednikom Ivanom Tepešom napravilo je vanjsko polički zaokret prema njemačkim strankama.

– Odmaknuli smo se od engleskih konzervativaca i okrenuli prema njemačkim strankama CDU i CSU. Budućnost naše stranke je u Europskoj pučkoj stranci rekao je Ivan Tepeš.

Hoće li im zaokret na vanjsko političkom planu donijeti tako željenu pobjedu na parlamentarnim izborima zajedno s koalicijom tek će se vidjeti, a ukoliko se to slučajno dogodi svakako bi trebali zapamtiti riječi dr. Otta Bernhardta koji je rekao kako gospodarsko – ekonomski program koji su zajedno stvarali ne bi smio ostati mrtvo slovo na papriru.