Uspješna suradnja na projektu “I ja mogu biti poduzetnik”, poljski partneri sutra u Ogulinu

KARLOVAC – Poljska delegacija iz općine Igolomia-Wawrzenczyce, koja je partner Karlovačke županije na projektu „I ja mogu biti poduzetnik” potprograma Comenius Regio, Programa za cjeloživotno učenje u posjetu je Karlovačkoj županiji. Tim je povodom danas za sudionike u ovom projektu priređen prijem u Uredu župana Karlovačke županije, gdje je goste ugostio zamjenik župana Ivan Banjavčić, sa suradnicima. U projektu osim Karlovačke županije sudjelovale su i škole – Ekonomsko – turistička škola Karlovac, Srednja škola Slunj, Osnovna škola Ivana Brlić Mažuranić Ogulin te Tursitička zajednica Grada Karlovca kao i Društvo za promicanje kulture življenjja Zvono uz Kupu, a u Poljskoj centar za edukaciju Wawrzenczyce te Centar za promociju i kulturu Wawrzenczyce.

Projekt je nazvan “I ja mogu biti poduzetnik” kako bi se pokazalo da svatko može biti poduzetnik ako ima kvalitetno znanje i dobru volju. Tako je ovim projektom posebno naglašena važnost obrazovanja o poduzetništvu od najranije dobi, odnosno od osnovne škole do sveučilišta.

– Cilj ovog projekta bio je potaknuti djecu na poduzetničko razmišljanje i učiti ih poduzetništvu što je vrlo važno za gospodraski razvoj svake zajednice. Uz to željelo se djecu potaknuti i na to da budu kreativna te da razvijaju svoju maštu, stvaraju nove ideje te da pridonose društvu. Dakle motivacija je i za učenike i učitelje između ostalog bila da nauče nove jezike i da se upoznaju s nekom novom kulturom. Dakle, kroz projekt imali su prilike vidjeti dobre primjere iz kojih mogu nešto novo naučiti. Pomalo žalim što je projekt završio rado ću se sjetiti projekta i svih ljudi koje sam upoznao. Nadam se da ćemo uspostaviti suradnju na novim projektima tako da stečeno prijateljstvo, vjerujem, neće prestati, reako je Jozef Rysak, načelnik općine Igolomia iz Malopoljske regije.

U sklopu ovog projekta posebno je zanimljiv bio natječaj “Najbolja poslovna ideja” i plan na kojem su pobijedile učenice iz Srednje škole Slunj:

Već sutra gosti iz Poljske posjetit će Ogulin, gdje će ih u svome Uredu primiti gradonačelnik Ogulina Jure Turković. Ovo je posljednji posjet poljske delegacije u okviru ovog projekt kojeg su obje strane ocijenile vrlo dobrim te su izrazile nadu da će ubuduće surađivati.


error: Content is protected !!