KABA

Radovi na maloj hidroelektrani Ilovac kod Ozlja pri kraju

OZALJ – U tijeku su dopune lokacijske dozvole za malu hidroelektranu koja se gradi na rijeci Kupi, na lokaciji Ilovac kod Ozlja. Nakon što je prije dva tjedna bio izvršen javni uvid za gradnju dalekovoda koji će voditi od hidroelektrane, danas je u županijskom uredu bio novi javni uvid.

U Gradu Ozlju nezadovoljni su jer su za javni uvid saznali iz medija. Gradonačelnica Gordana Lipšinić kaže kako su je na javnom uvidu informirali kako se radi o priključenju MHE na trafostanicu. Grad Ozalj je u ovaj projekt bio uključen u puno ranijoj fazi, kaže Lipšinić i dodaje da je po preuzimanju dužnosti došla na svršen čin.

Radovi su napravili ozbiljan zahvat u prirodi, pregradila Kupu i diže ju za nešto više od 2 metra, a kako će to izgledati po završetku radova preostaje vidjeti, kaže Lipšinić.

Radovi bi inače trebali biti završeni kroz 30 do 45 dana, kaže pak predstavnik tvrtke Tekonet Robert Jurčević koji dodaje da je sve po Zakonu i da će MHE donijeti korist svima, odnosno da se radi o projektu koji će prosječno godišnje proizvoditi 6,75 GWh

Inače, investitor je zagrebačka tvrtka Tekonet koja u Karlovačkoj županiji namjerava izgraditi još jednu malu hidroelektranu, kod kanala Kupa – Kupa u karlovačkom prigradskom naselju Brodarci. Izvođač radova je tvrtka Međimurje – graditeljstvo, dok nadzor vrši zagrebački I.G.H.