“Mediji za vrijednost, a ne za nasilje!”

KARLOVAC – “Mediji za vrijednost, a ne za nasilje”, naziv je projekta predstavljenog u OŠ “Slava Raškaj” Ozalj. Ova škola ima nultu stopu tolerancije na bilo kakav oblik nasilja, stoga je s pravom sudjelovala u istraživanju provođenom na ovu tematiku. Vijeće za elektroničke medije odabralo je ukupno jedanaest projekata iz cijele Hrvatske, među kojima je OŠ “Slava Raškaj” Ozalj jedina školska ustanova.

Na predavanjima, panel diskusijama i radionicama sudjelovali su roditelji i učenici. Roditelj je u paru s djetetom kritički promišljao ponuđeni medijski sadržaj i birao onaj koji promiče u okviru općeljudskih vrijednosti ono što je dobro i korisno. Radi ispitivanja uspješnosti projekta provedeno je i istraživanje u kojem je sudjelovalo 114 osoba, ponajprije roditelja uključenih u proces.

Važnost ovog projekta sastoji se ponajprije u činjenici da je Osnovna škola “Slava Raškaj”, kao mala škola, prepoznata od povjerenstva koje je odlučivalo o zadovoljenju kriterija za sufinanciranje poticanja medijske pismenosti i u malim zajednicama. Gradu Ozlju je izuzetno važno javljanje na natječaje i stvaranje projekata.

Za provođenje ovog projekta odobrena su sredstva od 7.500 kn.