Potpredsjednica Vlade i ministrica soc. politike i mladih posjetila Centar za pomoć u kući

ŠIROKA RIJEKA – Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, danas je posjetila Široku Rijeku. Tamo je obišla Centar za pomoć u kući i korisnike zajamčene minimalne naknade. O socijalnoj situaciji u tom dijelu Hrvatske uz granicu s BiH informirao ju je efendija Azim Durmić, ravnatelj Centra za pomoć u kući i Dijana Cerovac iz Centra za socijalnu skrb Vojnić. Na pograničnom području kojeg je danas posjetila potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić brojni su problemi o čemu su ministricu danas informirali i sami mještani, odnosno korisnici zajamčene minimalne naknade s kojima je razgovarala u Centru za pomoć u kući. Inače, Centar za pomoć u kući Široka Rijeka brine za 70 korisnika, a osnovan je prije deset godina te je bio među prvima u Hrvatskoj. Zasluge za njegovo pokretanje pripadaju efendiji Azimu Durmiću koji je ministrici kazao kako nemaju nikakvu pomoć od Općine Vojnić. Tom je prilikom ocijenio kako je program Vlade pomoć u kući, koji provode veće deset godina, više nego human. Ministrica Opačić koju su upoznali s brojnim problemima od onih sa opskrbninama, oprostom dugova do prava na ostvarivanje invalidnine, obećala je pomoć u suradnji s nadležnim Centrom za socijalnu skrb.

No, osim tih problema ljudi su ministrici kazali kako pojedine obitelji još uvijek nemaju niti struju, a, ni vodu. Potpredsjednica Vlade i ministrica Milanka Opačić inače je u ovaj posjet došla u pratnji psa Kejsi koji se trenira za psa vodiča slijepih osoba ili rehabilitatora za djecu s oštećenjima.

Iz svega vidljivog dalo bi se zaljučiti da je na tom području život više nego težak, a u to se imala prilike uvijeriti i sama ministrica i potpredsjednica Vlade jer je zajedno s efedijom Azmirom Muhićem obiša dvije staračke obitelji, bračni par Dejanović te samca Abida Nuhanovića kojem je nedavno umrla supruga i koji u trošnoj kući živi bez struje. Njihove oči od danas su uprte u ministricu i potpredsjednicu Vlade Milanku Opačić koja je obećala pomoć.