Zupanija_veleposlanici_09062015_naslovnica

KARLOVAC – Gospodarski savjetnici stranih veleposlanstava i predstavnici gospodarskih ureda stranih zemalja u Republici Hrvatskoj danas u povodom Diplomatsko-gospodarskog dana boravili u Karlovcu.

Na Starom gradu Dubovcu dočekali su ih župan Ivan Vučić, gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i predstavnici županijske Razvojne agencije, kako bi im na ovoj atraktivnoj lokaciji predstavili Karlovačku županiju, Grad Karlovac i razvojne mogućnosti ovog područja. Prezentirajući gospodarske i turističke mogućnosti domaćini su se držali marketinških rješenja nastalih kao rezultat brendiranja grada i županije – “Karlovac grad susreta” i “Karlovačka županija za pet”.

Diplomatsko-gospodarski dan održan je u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Karlovačke županije. Ministarstvo ovakve susrete organizira diljem Hrvatske, a dosadašnja iskustva kažu da bi današnji posjet predstavnika dvadeset zemalja Karlovcu mogao uroditi i konkretnim rezultatima. Očekivanja s karlovačke strane su jasna – gospodarska suradnja, privlačenje investitora i turistički feedback.

Nakon prezentacije na Starom gradu, gosti su se uputili u najveću karlovačku izvoznu tvrtku HS Produkt, gdje su imali priliku sami isprobati proizvode koji su se već uvelike dokazali na stranim tržištima. Potom su posjetili Poslovnu zonu Logorište gdje su obišli tvrtke  Kontal i Tvornica turbina. U planu posjeta su i lokacija budućeg Kaquariuma, Foginovo kupalište i Vrbanićev perivoj, gdje će gostima biti  prezetirani lokalni OPG-ovi, a ujedno će u spomen na ovaj dan biti posađen Diplomatski cvjetnjak.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zupanija_veleposlanici_09062015/*{/rokbox}