Prodaje se Bjelolasica; poziv otvoren do subote

JASENAK – Nakon što je prije četiri godine u požaru izgorjela glavna zgrada turističkog naselja na Bjelolasici, a krajem 2013. godine i restoran na jezeru Sabljaci, tvrtka je početkom prošle godine otišla u stečaj. Budućnost Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica tim je potezom još jednom postala neizvjesna. Novu nadu donosi prodaja imovine koja je objavljena prije nekoliko dana.

Stanje na Bjelolasici već je nekoliko godina katastrofalno. Zbog višegodišnjeg zanemarivanja, Hrvatski olimpijski centar je ostao bez ulaganja, pa tako i bez gostiju. Jedno od najdražih mjesta za pripreme hrvatskih sportaša dotukao je požar koji je uništio restoran i glavnu zgradu centra, a nastavak neulaganja na kraju je doveo do zatvaranja centra. Novi stečajni upravitelj Tomislav Đuričin objavio je prodaju imovine Bjelolasice, te ponudio na prodaju četiri zgrade zajedno s pokretninom. Početna cijena za sve objekte zajedno je 47,8 milijuna kuna.

Iako je u ovu prodaju trebala biti uključena i zgrada restorana na Sabljacima, ona je, pojasnio je stečajni upravitelj, iz ove prodaje isključena.

Početna cijena za zgrade Jasenak 1 i 2 je oko 38,8 milijuna kuna, dok je ona za hotel Jastreb 8 i pol milijuna kuna. Upravna zgrada u Ogulinu po početnoj cijeni je vrijedna 500 tisuća kuna.

Iako pismenih ponuda za kupnju Bjelolasice još nije bilo, u tvrtki se nadaju da će se uskoro riješiti sudbina nekadašnjeg sportskog bisera Hrvatske. Inače, knjigovodstvena vrijednost HOC-a Bjelolasica je oko 15 milijuna eura. Dugovi prema bankama i dobavljačima iznose oko 40 milijuna kuna. Tu su još i potraživanja radnika koja trenutno iznose oko 400 tisuća kuna.

error: Content is protected !!