Na ovogodišnjoj IKA-i dodijeljeno čak 12 zlatnih medalja

KARLOVAC – Dodjelom priznanja autorima najuspješnijih inovacija završena je 11. izložba inovacija Karlovac. U četiri dana, koliko je izložba bila otvorena, posjetitelji su imali priliku razgledati ukupno 69 inovacija od 140 autora, od čega je četrdesetak radova bilo izum inovatora iz Karlovačke županije.

Naprava za vezanje plovila u marini autora Marka Vukovića, Sustav za uzorkovanje temperature okoline autora Zorana Matića i Vladimira Tudića, Plutača na daljinsko upravljanje za spašavanje utopljenika autora Mladena Horvatina,  samo su neke od zlatom nagrađenih inovacija predstavljenih na ovogodišnjoj IKA-i. Dodijeljeno je čak dvanaest zlatnih medalja

Krajnji ciljevi udruge inovatora i ove izložbe su razvijanje novih proizvoda i otvaranje novih radnih mjesta, rekao je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Marko Bubaš, istaknuvši da mnoge od izloženih inovacija već imaju široku primjenu u praksi. Stoga je, čestitajući nagrađenima, ali i ostalim sudionicima ovogodišnje izložbe, zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković svima zahvalila na trudu koji ulažu u osmišljavanje svojih inovacija.

Osim dvanaest zlatnih, dodijeljeno je i deset srebrnih te jedanaest bronačnih medalja. Među nagrađenima, za čak 17 inovacija zaslužni su inovatori iz Karlovačke županije, čime je Udruga inovatora Karlovačke županije još jednom potvrdila svoj status najaktivnije inovatorske udruge u Hrvatskoj.