U Ogulinu počeo Festival bajke!

OGULIN – U Ogulinu je danas svečano otvoren 10. Ogulinski festival bajke u organizaciji udruge Ogulinski festival bajke i Turističke zajednice Grada Ogulina. Ovaj jubilarni festival bajke oživljava ogulinske ulice i trgove, a ove gdine u tri dana Festival nudi mnoštvo sadržaja i više od 500 izvođača. Program obuhvaća kazalište, crtani film, edukativne radionice i glazbu. OGFB ugošćuje umjetnike i umjetničke organizacije raznolikih umjetničkih izraza i oblika, osnažujući lokalnu umjetničku i kulturnu produkciju, te interkulturnu suradnju.

Poseban značaj i posebno mjesto u programskoj koncepciji OGFB-a pripada pripovijedanju. Program je obogaćen i dodatnim popratnim sadržajem: ciklobajka, slastfest, edukacija, festivalska putovnica, turistički vlakić. Festival se svake godine održava u čast slavne hrvatske književnice za djecu i Ogulinke – Ivane Brlić-Mažuranić . Ukoliko se udlučite put Ogulina svakako posjetite i Ivaninu kuću bajki.

A ukoliko se odlučite otići na Festival bajke koji traje do 14. lipnja budite spremni na brojna iznenađenja, dovoljno je reći da su za vas organizatiri na čelu s umjetničkim direktorom, Mariom Kovačem kroz tri tematska dana pripremili: Dan prošlosti, Dan sadašnjosti i Dan budućnosti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/Ogulinski_festival_bajke_2015/*{/rokbox}