Najbolji mladi koktel majstori natjecali se u Karlovcu

KARLOVAC – Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac i ove je godine bila domaćin tradicionalnog Junior barmen kupa. Natjecanje je okupilo tridesetak učenika i učenica iz cijele Hrvatske koji su pokazali vještine u pripremi koktela. Mladi barmeni natjecali su se u dvije disipline – pripremanje duge barske mješavine i slobodnom stilu, flairu.

Prvo mjesto u disciplini duge barske mješavine osvojila je Ljubica Radan iz Sinja, dok je u slobodnom stilu flairu najbolji bio Danijel Horvat iz Zagreba. Nagradu publike odnio je Josip Klecina iz Pule, dok je stručni rad najbolje napisala Petra Movre iz karlovačke škole domaćina. Za titulu najboljih borili su se učenici iz 16 škola od Visa do Osijeka. Najatraktivnije natjecanje, koje je privuklo i šetače, bilo je natjecanje u flairu, akrobatskom miješanju koktela.

Junior barmen kup može biti dobra odskočna daska za pronalazak posla. Pogotovo atraktivna disciplina flair, koja je teška za naučiti i treba puno truda i rada kako bi se savladala.

Karlovačka škola još jednom se dokazala kao dobar domaćin natjecanja barmena, a uz to, može se pohvaliti dobrim rezultatima učenika, koji su kao barmeni već dugi niz godina među najboljima u Hrvatskoj.