Generalski Stol slavi svoj dan, načelnik Halar poručio : Moramo težiti boljem

GENERALSKI STOL – Prije 22 godine osnovana je općina Generalski Stol. Od te 1993. do danas napravljeno je mnogo, iako su zadnje krizne godine ostavile traga na zivotu ove Općine. Moramo težiti boljem te unatoč svim problemima raditi na poboljšanju života u općini, poručio je sa svečane sjednice načelnik Alen Halar.

Iako prošla godina nije bila onakva kakvu su poželjeli općinski čelnici, odrađen je niz projekata, od asfaltiranja nerazvrstanih cesta, preko dobivanja sredstava za rekonstrukciju dijela javne rasvjete, zamijenjen je dio vodoopskrbne mreže te odrađen niz manjih projekata i ishođena dokumentacija za dio planiranih.

Problemi su isti u svim jedinicama lokalne samouprave, poručili su i gosti svečane sjednice, nedostatak sredstava i velika potreba za fiskalnom decentralizacijom. Neizbježno spomenuta je i mogućnost ukidanja malih općina, što bi, smatraju načelnici bila katastrofa jer bi tada ovi krajevi imali još manje sredstava i bilo bi znatno manje ulaganja.

Uoči svečane sjednice otvorena je izložba “Put putujem” o organizaciji Udruge Kuna iz Generalskog Stola, koja se bavi očuvanjem tradicije i običaja ovog kraja. Blagajnica ove Udruge Leopoldina Domitrović ima zbirku od nekoliko tisuća razglednica koje je prvi puta izložila upravo u povodu Dana općine.

Izložba će u prostorijama Udruge Kuna u centru Generalskog Stola biti postavljena do nedjelje, pa su svi zainteresirani pozvani da dođu i pogledaju što se sve donosi s putovanja.

dan_opcine_generalski12015