Karlovac slavi 436. rođendan, i ove godine bogat i sadržajan program

KARLOVAC – Sve je spremno za proslavu 436. rođendana Grada Karlovca. I ove godine Karlovčane i njihove goste očekuje bogat i zanimljiv program.

Sve počinje 27. lipnja podizanjem zastave grada ispred Gradskog kazališta “Zorin dom”, a Karlovački kazališni festival, Međunarodni festival folklora, Međunarodna ljetna škola gitare, Hrvatska flautistička akademija, LED Fest, te niz izložbi i koncerata, samo su neka od događanja koja će se odvijati do 13. srpnja, u sklopu ovogodišnje proslave Dana grada.

Veliko finale proslave bit će ponovo rođendanski bal na Trgu bana Jelačića, gdje bi ove godine u čast svome gradu trebalo zaplesati 436 parova. Prijave za sudjelovanje na rođendanskom balu započele su danas, a prijaviti se možete putem aplikacije na web stranici Grada Karlovca. Za završni koncert ove je godine angažirana grupa “Vatra”.

Dok je za organizaciju proslave Dana grada lani bilo na raspolaganju gotovo pola milijuna kuna, ove godine ta je svota srezana na 320 tisuća. No u situaciji kada je iza nas godina u kojoj smo zabilježili višemilijunske štete od poplava za čiju sanaciju nema novca, dio javnosti se pita – je li ovaj trošak uistinu potreban. No, u gradskoj upravi smatraju da jest, i to zbog turističkog pozicioniranja Karlovca.

Detaljni program proslave potražite na: www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=3535&pageID=1