Veleposlanica Republike Makedonije posjetila Ogulin i tamošnje gospodarstvenike

OGULIN – Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska danas je boravila u službenom posjetu Ogulinu gdje se je sastala sa županom Ivanom Vučićem i gradonačelnikom Ogulina Jurom Turkovićem te njihovim suradnicima u vijećnici Grada Ogulina. Potom je održan kraći sastanak s obrtnicima u Udruženju obrtnika Ogulina nakon čega je veleposlanica obišla Poduzetničku zonu i tvrtku Tehno drvo d.o.o. Ogulin.

Susreti ovakve vrtse smatra veelposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska mogu pridonijeti boljem razvitku odnosa između naše zemlje i Makedonije koje su inače u odličnim odnosima no izostaje napredak na gospodraskom planu, prvenstveno zbog toga što ljudi, odnosno gospodarstvenici često ne znaju kome se i gdje obratiti za pomoć.

– U principu znate ljudi imaju nepoznanice, neka pitanja nisu jasna, zbog posla ili zbog određenih drugih stvari se oni ne obraćaju u Veleposlastvo, a u biti to je pravo mjesto na koje treba dolaziti jer mi veleposlanci radimo ekonomsku diplomaciju. Tako da smo mi ključna poveznica s Republikom Makedonijom. Zanči sve ono što interesira svakog pojedinca, tvornica, tvrtka ili bilo kakva suradnja s Makedonijom Veleposlanstvo mu može pomoći, naglasila je Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska.

Tom je prilikom također kazala kako se ipak osjeti rast suradnje na gospodraskom planu između Makedonije i Hrvatske te se nada da će suradnja još jačati.

– Mislim da je počela suradnja, ona što je zamrla. Mi to moramo odraditi, prvo, blizu smo, imamo zajedničku povijest, poznajemo jezik, poznajemo mentalitet i to je sasvim dovoljno da se otpočne ona suradnja koja je bila još više jer vi ste u EU, a mi smo ostali u CEFTA-i tako da je interes obostran, kazala je Veleposlanica Republike Makedonije NJ. E. Daniela Karagjozoska.

Vveleposlanica je prilikom posjeta Ogulinu obišla i Poduzetničku zonu i tvrtku Tehno drvo d.o.o. Ogulin koja djeluje u ogulinskoj Poduzetničkoj zoni. Tamo je s predstavnicima te tvrtke razgovarala o mogućnosti suradnje.