Potpisan ugovor o izgradnji magistralnog cjevovoda Slunj – Veljun

SLUNJ – Da bi se razvijao turizam potrebna je komunalna infrastruktura, a u gradu Slunju danas je potpisan ugovor o izgradnji magistralnog cjevovoda do Veljuna. Projektom vrijednim 18 milijuna kuna riješit će se velik dio vodovodne mreže slunjskog područja.

Vrlo važan dokument za stanovnike naselja na slunjskom području potpisan je danas u gradskoj vijećnici. Radi se o ugovoru o gradnji magistralnog cjevovoda Slunj – Blagaj – Veljun dug 19 kilometara i vrijedan gotovo 18 milijuna kuna. Gradnjom ovog cjevovoda, koji s 10 posto financira Grad Slunj, a s 90 posto Hrvatske vode, proširit će se vodoopskrbni sustav na području Grada, te osigurati vodoopskrba naselja duž cijele trase – Cerovac, Nikšić, Pavlovac, Hrvatski Blagaj i Veljun.

Za ovaj projekt sredstva su osigurana još prije nekoliko godina, za vrijeme mandata Ivana Bogovića, a za buduće projekte to vjerojatno neće biti moguće, jer sredstava je u gradskom proračunu sve manje. Stoga će i za planirani pročistač otpadnih voda biti potrebna financijska pomoć, kazao je gradonačelnik Jure Katić.

Izvođač radova, koji bi ubrzo trebali uslijediti, je Aquaterm iz Karlovca. Ugovor su potpisali direktor Komunalca Slunj Dinko Puškarić i Željko Ilijanić iz Aquaterma.