Lokacija i naziv Spomen sobe poginulih branitelja i dalje sporni

KARLOVAC – Spomen soba poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata tema je oko koje se županijska i gradska Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata već više od godinu dana spore s HVIDR-om Karlovačke županije. Iako je inicijativa da se poginulim braniteljima posveti spomen soba pokrenuta još prije desetak godina, do danas se po tom pitanju udruge se ne mogu složiti čak niti oko lokacije.

Prije više od godinu dana HVIDR-a Karlovačke županije prezentirala je projekt izgradnje Spomen sobe u Domobranskoj ulici u sklopu Dokumentacijsko – memorijalnog centra “Damir Pintar”. Županijska i karlovačka Udruga roditelja poginulih branitelja podržavaju ideju, no smatraju da lokacija u Domobranskoj nije primjerena, već predlažu da se Spomen soba uredi na Turnju u sklopu Muzeja hrvatskih branitelja. Osim lokacije, sporno je i ime Spomen sobe, naime u Udruzi roditelja poginulih branitelja ističu da bi svaki od njih 604 koji su dali život trebao biti jednako važan.

Zato poručuju da će se obratiti svim nadležnim institucijama kako bi spriječili HVIDR-u da nastavi sa, kako kažu, samovoljnim provođenjem ovog projekta.

Samo želimo pomoći da izgradnja spomen sobe bude provedena uz uvažavanje svih mišljenja i prijedloga, kako bi se donijelo najbolje moguće rješenje, zaključak je Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata.

spomen_soba_2