Ljeto na Foginovom kupalištu na Korani može početi; i ove sezone mnoštvo sadržaja

KARLOVAC – Na prvom registriranom riječnom kupalištu u Hrvatskoj – Foginovom kupalištu na rijeci Korani sve je spremno za kupališnu sezonu, rečeno je na danas održanoj press konferenciji. Službeno kupališna sezona na Foginovom starta 20. ovog mjeseca, a prema meteorološkom scenariju taj nas dan očekuju prave ljetne temperature. Kako bi obilježili početak ljeta na na Foginovom kupalištu u subotu 20. lipnja Grad Karlovac s partnerima organizira mnoštvo zanimljivih događaja. Program počinje već u 10 sati kada će članovi Šahovskog kluba Karlovac i volonteri udruge Carpe Diem započeti oslikavanje šahovskog polja te će već u 17 sati biti održana mala škola šaha za sve zainteresirane kupače.

f2

(prva figura na budućem šahovskom polju) 

Osim toga najavljen je turnir u uličnoj košarci, prezentacija zumba step fitnessa, turnir u malom nogometu. U 16 sati i 30 minuta sve koji se zateknu na Foginovom očekuje zanimljiva prezentacija rada spasilačke plutače koja je rezultat suradnje Kluba spasioca na vodi Karlovac, Zajednice tehničke kulture i inovatora uz podršku Grada Karlovca.

Nakon te prezentacije od 17 sati i 30 minuta očekuje se nastup plesnih skupina udruge River Dance i zumba fitness animacija za kupače, a potom od 20 sati u organizaciji udruge Turbina promjena Blue Beach summer festival.


f4

(za sve kupače na Foginovom kupalištu osigurana je pitka voda te tuševi kao i kabine za presvlačanje) 

I nakon subotnjeg otvorenja kupališne sezone, sve kupače tijekom cijelog ljeta na Foginovom očekuju brojna događanja. Tako od 23. lipnja pa sve do 13. kolovoza u organizaciji Mačevalačkog kluba Karlovac sve zainteresirane očekuje škola plivanja. Oni koji žele naučiti plivati mogu to učiniti utorkom i četvrtkom od 10 do 11 sati te od 16 do 17 sati.

Njavaljena je i izložba fotografija na temu nezaposlenost mladih. Izložbu 12. kolovoza organizira udruga Carpe Diem povodom Međunarodnog dana mladih. Na omiljenom kupalištu Karlovčana 1. srpnja Patronažna služba Doma zdravlja te grupa za potporu donjenju održat će prikaz tjelesnih aktivnosti prilagođenih trudnicama i majkama s djecom, a 10. kolovoza također će na Foginovom obilježiti Svjetski tjedan dojenja.


foginovo_prazno

(ulaz na Foginovo kupalište se ne naplaćuje) 

Udruga fitness studio za žene Magic Well 8. kolovoza organizira predstavljanje Magic Well kružnog treninga na spravama za vježbanje.

Udruga za ples i rekreaciju River Dance Karlovac organizira plesne i rekreacijske dane udruge za građane. Najavljene su prezentacije aktivnosti te animacija kupača aqua zumbom, zumba fitnessom, zumba stepom, salsom te bachatom. Osim toga najavljen je i jazz dance program, new body i druge aktivnosti uz goste instruktore, plesače i vježbače iz drugih gradova Hrvatske.

Od 24. pa do 26. srpnja te zatim od 31. srpnja do 2. kolovoza u organizaciji Kino kluba Karlovac bit će održano Riječno kino na Foginovom kupalištu.