KABA

Projekt “Moto” drugi najuspješniji u Hrvatskoj

KARLOVAC – Drugi najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj za razdoblje od 2012. do 2014. godine je projekt Prirodoslovne škole Karlovac MOTO – modernizacija obrazovnog programa za zanimanje mljekar – sirar. U konkurenciji 70 projekata čak četiri iz Karlovačke županije postigla su zapažen uspjeh i uvršteni su u brošuru Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Projekt MOTO prvi je u nizu od šest projekata koji je provodila ili provodi Prirodoslovna škola, a financiran je iz Europskih fondova. Naime, Europskoj uniji je cilj jačati ljudske potencijale i obrazovati kvalitetne kadrove, a projekt MOTO za cilj je imao osposobiti 70 odraslih članova OPG-a za zanimanja mljekar – sirar.

Projekt MOTO ujedno je i najuspješniji obrazovni projekt za razdoblje od 2012. do 2014. Iako vrijednost projekta nije toliko visoka, radi se o 165 tisuća eura, ovaj je projekt bio dobar trening za pisanje sljedećih, kaže njegov voditelj Damir Jakšić.

Zahvaljujući ovom projektu uređena je sirana u Prirodoslovnoj školi, čime se krenulo i u očuvanje tradicionalnih sireva Karlovačke županije. Osobito je tu važan Pokupski sir koji je trenutno u procesu brendiranja.

Uz ovaj projekt u brošuru Ministarstva uvršteni su projekti Zdrava radna mjesta za zdravu hranu, Ljubičice u školama i SLOHRA.