Sve je spremno za Ivanjski krijes – vatreni pozdrav ljetu na obalama Kupe

KARLOVAC – Ivanjski krijes jedna je od najstarijih karlovačkih manifestacija, a ove godine uz paljenje krijesova i tradicionalne nogometne utakmice i povlačenja užeta ima i nekoliko novina – prvi puta će biti održan eno – gastro sajam “Zeleno srce Hrvatske”, a u 21 sat predviđeno je otvorenje 20. filmske revije mladeži i 8. Four River Film Festivala.

Od 22,30 u Šancu, odnosno Promenadi predviđen je koncert grupe Silente. Novost je i besplatni autobusni prijevoz od Zagreba do Karlovca i natrag. Autobusi polaze u 19 sati s parkirališta na Velesajmu, a povratak je u 1 ujutro s Korza. Pripreme za krijes teku prema planu, a dok Gažani ne žele reći koliko će paleta utrošiti na krijes, Banijanci kažu da će njihov biti veći nego prijašnjih godina i sadržavati više od dvije tisuće paleta.

Ove godine izrađene su i ploče sa opisom krijesa i atraktivnim fotografijama manifestacije, koje će biti postavljene na Baniji i Gazi, uz most. Svi su pozvani da i ove godine uz Ivanjski krijes vatreno pozdrave ljeto. Osim toga organizatori najavljuju brojne iznenađenja, a između ostalog i posebne koktele koje ćete moći na eno – gastro sajmu koji će biti postavljen duž Promenade. Pripremljene su i nagradne igre za posjetitelje, a ulaz na koncert grupe Silente je besplatan, kao što je to bilo i ovih godina.