KABA

“Ksen i šumska priča”, slikovnica mlade Dugorešanke

DUGA RESA – “Ksen i šumska priča” naziv je nove slikovnice koja je osvanula na našem tržištu. Riječ je o djelu mlade Jelene Shaughnessy koja je inspiraciju pronašla u dalekoj Africi. Slikovnica je namijenjena predškolarcima, a nastala je kao poklon svom 3,5 godišnjem djetetu.

Prezentacija je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Duga Resa s namjerom da se djeci iz dugoreških vrtića omogući interaktivno sudjelovanje. Mališani su tako pogađali zagonetke na temelju čega su obojali zagonetni lik.

Ovakvu zanimljivu slikovnicu nije bilo teško ilustrirati, Jelenu poznajem duže vrijeme i vrlo sam se brzo pronašla u njezinim stihovima, rekla je Matea Boljar, ilustratorica slikovnice.

“Potpuno drugačiji svijet u kojem sam živjela izazvao je u meni opuštanje ali i jednu kreativnost. Riječi su se same počele slagati i nastala je ova knjiga”, naglasila je Jelena. Nadamo se da ćete i vi pronaći svoj primjerak ove edukativno – kreativne slikovnice za svoje dijete i tako poduprijeti autore na našem području.