Potpisani ugovori s poduzetnicima

KARLOVAC – Grad je i ove godine odlučio podržati poduzetnike i obrtnike s poticajima u ukupnom iznosu od 490 tisuća kuna. Radi se o potporama za 32 subjekta i to žene poduzetnice, tradicijske obrte, mlade poduzetnike, inovatore, proizvodne djelatnosti i ostale koji zapošljavaju više od 60 posto ukupno zaposlenih u gradu.

Ovo su skromna, ali ne bezvrijedna sredstva s kojima se potiče oživljavanje karlovačkog poduzetničkog duha, istaknula je zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković pri potpisivanju ugovora s poduzetnicima koji su ostvarili potpore.

Na natječaj je pristiglo ukupno 57 prijava, a najveći dio sredstava namijenjen je proizvodnim djelatnostima. U Gradu nisu zadovoljni odazivom mladih poduzetnika kojih se na natječaj prijavilo tek troje.

Kolaković je dodala i kako su krenuli s provođenjem ankete o tome postoji li potrebe za poduzetničkim inkubatorom u Gradu, kako bi se mladima omogućilo da lakše zaposle sebe, ali i druge. Važan čimbenik razvoja su inovatori, a dodijeljene su potpore za sve tri karlovačke udruge inovatora.