Dio susreta “Zagrebački praznik gline” održan i u Karlovcu

KARLOVAC – Međunarodni susret keramičara pod nazivom “Zagrebački praznik gline” održava se i u Karlovcu. Naime naš grad domaćin je jednom dijelu radionica na kojima su ove godine uz hrvatske ljubitelje umjetničke keramike sudjelovali gosti iz nekoliko zemalja.

Ove su godine drugi put u Karlovcu na jednodnevnoj radionici boravili umjetnici iz Perua, Sjedinjenih Američkih Država te Kanade. Vrijednim rukama nastale su mnoge skulpture koje će biti prezentirane na izložbi, a sav prihod namijenjen je Hrvatskom centru za razminiranje. Izložba će vjerojatno biti postavljena i u Karlovcu.

“Zagrebački praznik gline” osim radionica donosi i niz predavanja, panel diskusija, umjetničkih radionica, a ove godine tema je „Glina kao mogućnost vizualnog izražavanja”.

Praznik gline otvoren je za sve generacije i namijenjen svima koji vole i žele izrađivati predmete od gline. Najmlađa sudionica napunila je tako tek 14 godina, a najstariji sudionici su u trećoj životnoj dobi, ali uče jedni od drugih, razmjenjuju iskustva i stvaraju nove umjetničke radove.